Automationsingenjör support

Vill du vara med och supportera och vidareutveckla våra maskiner för materialkonvertering? Nu söker vi Automationsingenjörer med placering på huvudkontoret i Helsingborg.

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Med ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna, har Ecolean verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea och Malaysia, samt Pakistan, Kazachstan, Mexiko, Oceanien och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med två av produktionsanläggningarna. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Arbetsuppgifter

Ecolean arbetar både med materialkonvertering och fyllningsmaskiner, men denna tjänst är i första hand till materialkonvertering. Som Automationsingenjör här kommer du framför allt att arbeta med optimering och supportering av befintlig maskinpark och får vara med i resan att förnya och förädla dessa till modernare system. Arbetet utförs i samarbete med elkonstruktörer, mekanikkonstruktörer, testingenjörer samt andra automationsingenjörer.

Fokus för rollen kommer att ligga på programmering av PLC, motion control och HMI/SCADA men även kringliggande system kommer vara en del av din vardag.

Här finns möjligheten till att utvecklas inom:

  • avancerad motion programmering
  • HMI/SCADA
  • avancerade maskiner
  • servostyrning
  • frekvensstyrning

Din profil

Vi söker dig som

  • Har en relevant högskole-/ universitetsexamen eller en YH med inriktning mot automation.
  • Har erfarenhet av PLC-programmering (Siemens och/eller CoDeSys).
  • Har erfarenhet av och ett brinnande intresse för maskinstyrning.
  • Generellt har ett brinnande intresse för programmering och problemlösning.

Det är meriterande om du har jobbat med både Siemens S7 Classic och TIA portal. Det är även meriterande om du har erfarenhet av CoDeSys plattform för PLC-programmering.

Som person är du öppen, kommunikativ och motiveras av tekniska utmaningar. Här får du verkligen möjligheten att utvecklas inom den senaste tekniken. Du trivs i en organisation med ett högt tempo med många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Du kommer få chansen att utvecklas samt sätta din prägel på produkterna.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Rollen innebär att du kommer arbeta brett med många olika uppgifter. Vi har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och erfarna ingenjörer som är vana att jobba med våra maskiner och produkter i en global miljö.

Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Martin Trygg, Director Automation Systems, tel. 010-459 46 80. Välkommen med din ansökan via vårt webformulär nedan. Sista ansökningsdag är 2023-11-30, men skicka gärna in din ansökan direkt då vi behandlar ansökningar löpande. Då vi redan valt våra kanaler för den här rekryteringen undanber vi oss från att bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här