Ecolean söker Automationsprojektledare

Vill du vara med och utveckla våra fyllmaskinslinjer? Nu söker vi en automationsprojektledare med placering på huvudkontoret i Helsingborg.

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med en av produktionsanläggningarna. Ecolean har marknadsbolag i Ryssland, Pakistan, USA, Malaysia, Japan och Kina. Ecolean har idag kommersiella aktiviteter i över 30 länder och arbetar med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Arbetsuppgifter

Som automationsprojektledare kommer du att arbeta med optimering och utveckling av fyllmaskinslinjer. Detta görs i projektform där du kommer ta en roll som teknisk projektledare av mindre team inom automation men även vara en resurs i projekt vid behov. Du kommer också att ta tekniska diskussioner med kunder och vår egen serviceorganisation.

Programmeringsarbetet sker i Siemens och Omron PLC och HMI inkl motion. Det kan också förekomma programmering i C++, C# och hantering av databaser. Arbetet är förlagt på vårt kontor i Helsingborg med nära knytning till vår maskinutveckling och maskinproduktion.

Din profil

För att lyckas i rollen som automationsprojektledare hos oss så tror vi att du brinner för programmering och har ett intresse och förståelse för teknik. Du har också erfarenhet av teknisk projektledning vilket inkluderar projekt- och resursplanering. Vi söker dig med en teknisk utbildning på högskolenivå inom elektroteknik, datateknik, automation eller teknisk fysik.

Du har ett antal års erfarenhet inom automation och har då både jobbat med utveckling av maskiner, standardiseringsarbete samt drifttagningar. Erfarenhet av fyllmaskiner eller livsmedelsindustrin är meriterande.

Som person är du öppen, kommunikativ och motiveras av tekniska utmaningar. Du trivs i en organisation med ett högt tempo med många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Du kommer få chansen att utvecklas samt sätta din prägel på våra produkter.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska.

Då vi är ett globalt företag kommer resor att förekomma.

Vi erbjuder

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Rollen innebär att du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där du får stora möjligheter att driva dina idéer. Vi har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och du kommer att få möjlighet att själv vara med och utforma vårt företag och våra produkter i en global miljö.

Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Christian Isaksson, Manager Automation Systems, tel. 010-459 45 26. Välkommen med din ansökan via vårt webformulär nedan. Sista ansökningsdag är den 15 april, men skicka gärna in din ansökan direkt då vi behandlar ansökningar löpande. Då vi redan valt våra kanaler för den här rekryteringen undanber vi oss från att bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Ansök här