Business Controller

Ecolean är ett innovativt och framgångsrikt företag inom förpackningsbranschen som nu söker en Business Controller till huvudkontoret i Helsingborg. Företaget grundades 1996 och befinner sig nu i en kraftig utvecklings- och expansionsfas. De flesta kunderna finns globalt inom mejeri- och dryckesindustrin. Tjänsten kommer att rapportera till Manager Business Control.

Arbetsbeskrivning

Ecolean söker en Business Controller som vill arbeta i ett snabbväxande internationellt bolag med stora möjligheter och utmaningar. Du kommer in i en utmanande och utvecklande funktion i en internationell organisation där det ingår att proaktivt driva förändring och bidra till utveckling av affären.

Som Business Controller kommer du att få en viktig roll i att bygga upp Ecoleans BI lösning. Vidare kommer du att arbeta med att analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande underlag och slutsatser för beslutsfattande. I denna tjänst kommer du att arbeta med allt från produktionsekonomi till analyser av försäljning och marginaler. Du kommer även att vara en viktig diskussionspartner till kollegor globalt i organisationen.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Driva utvecklingen av BI verktyg mot vårt affärssystem (IFS)
  • Bygga upp, driva och utveckla strukturen kring rapportering
  • Deltaga i budget och prognosarbete, uppföljning och analys
  • Agera som businesspartner åt både säljande och producerande verksamhet
  • Förbättra och effektivisera integrationen mellan affärs- och rapporteringssystem
  • Leda och deltaga i projektuppföljning och processutveckling
  • Investeringsanalyser
  • Besöka och interagera med de internationella kontaktytorna

Lämplig bakgrund

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och har erfarenhet av controlling i en internationell organisation. Du har erfarenhet från produktions- eller processindustri och är van att analysera finansiell information och omsätta den i slutsatser och rekommendationer som driver bolaget framåt. Du har arbetat med budget och prognoser samt projektuppföljning och investeringsanalyser. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel och är van att bygga rapportmodeller och analyser.  Att ha jobbat med IFS och Power BI är meriterande.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en person med mycket god affärsförståelse som är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende i organisationen och du driver självständigt projekt och frågeställningar. Som person är du positiv och prestigelös och har en pragmatisk inställning till arbetet och de arbetsuppgifter som ska utföras. Tjänsten innebär visst resande.

Ansökan

I denna rekrytering har Ecolean AB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut (ansök senast 28 februari 2021).

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.  

Varmt välkommen med din ansökan!

APPLY HERE