Communication Manager

Brinner du för att arbeta med kommunikation i en bred roll i en internationell miljö? Har du mycket driv och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt? Då är det dig vi söker till rollen som Communication Manager på Ecolean!

Om rollen

I rollen som Communication Manager för Ecolean kommer du att ansvara för att driva och utveckla företagets kommunikation och marknadsföring. Du kommer att arbeta med många stakeholders, både på huvudkontoret i Helsingborg och globalt i våra regioner. Det är en bred roll där du kommer att arbeta med såväl strategiskt som operativt arbete. Du har ofta rollen som projektledare.

En viktig uppgift blir att säkerställa konsekvent kommunikation av Ecolean i alla kanaler och på alla geografiska marknader. Du kommer att vara med och driva strategiskt varumärkesarbete, utveckla kommunikationsplattform och grafiska riktlinjer samt säkerställa att de efterlevs.

Du kommer att vara operativt ansvarig för framtagning av olika typer av kommunikationsmaterial – alltifrån innehåll på hemsida, produktbroschyrer, kundcase och pressmeddelanden.

Du kommer arbeta nära olika stakeholders i organisationen för att säkerställa god kvalitet och relevant innehåll i kommunikationen: HR för internkommunikation, Chief Sustainability Officer för hållbarhetskommunikation och Product Management för produktlanseringar. Marketing och Communications managers i regionerna är också viktiga samarbetspartners.

Du rapporterar till Chief Marketing Officer och har en direktrapporterande, Digital Communication manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Varumärkesplattform och grafiska riktlinjer
• Kommunikation i samtliga Ecoleans kanaler
• Projektledning av hållbarhetsrapport
• Planering och framtagning av global social media plan
• Projektledning/framtagning av säljmaterial, lanseringsmaterial m.m.
• PR, kriskommunikation, mediekontakter
• Intern kommunikation vid behov

Bakgrund och erfarenhet

• Master eller kandidatexamen i marknadsföring, kommunikation eller liknande
• Minst 8 års relevant erfarenhet av en liknande roll, där du drivit kommunikationsprojekt
• Flytande engelska och svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av B2B från internationella bolag

Om dig

Vi söker dig som trivs i en bred roll där du får arbeta ”från högt till lågt”. Du har god strategisk kompetens men är också en strukturerad projektledare som ser till att dina projekt kommer i mål med god kvalitet.

Du har ett stort engagemang och utmanar gärna om du ser förbättringsområden. En god kommersiell förståelse är av stor vikt, samt en stark förmåga att formulera och kommunicera budskap på ett övertygande sätt i både tal och skrift.

Som person har du en positiv och lösningsorienterad inställning och har lätt för att samarbeta med människor på olika nivåer både internt och externt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en rolig och stimulerande arbetsplats i ett bolag med stor framtidstro. Du får möjlighet att arbeta i en internationell miljö med många kontaktytor. Du kommer att inneha en nyckelfunktion med stora möjligheter att påverka och utvecklas. Vi är en prestigelös platt organisation som värdesätter teamkänsla och samarbete för att nå gemensamma mål.

Låter det här som något för dig, tveka inte att höra av dig med eventuella frågor. Vi ser fram emot din ansökan.

Om Ecolean

Ecolean utvecklar och tillverkar innovativa förpackningssystem för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Ecolean har ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna med verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea, Pakistan, Kazakstan och Mexiko. Huvudkontoret ligger i Helsingborg. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Ansökan

Ecolean samarbetar i denna rekrytering med med Academic Search. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Vi behöver din ansökan senast den 25 november 2023.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Anette Nordgaard på 070 175 64 24 anette.nordgaard@academicsearch.se eller Researcher Johanna Ohm johanna.ohm@academicsearch.se på Academic Search. Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen.

Ansök här