Distribution Coordinator

Ecolean producerar innovativa lättviktsförpackningar samt fyllutrustning för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Med ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna, har Ecolean verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea, Malaysia och Thailand, samt Pakistan, Kazachstan, Mexiko, Oceanien och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med två av produktionsanläggningarna. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Arbetsuppgifter

Som Distribution Coordinator arbetar du i ett team där det gemensamma och individuella ansvaret är att säkra så att producerade produkter levereras från våra produktionsenheter och lager till globala kunder enligt avtalade leveransvillkor, leveranstider och transportavtal.

I rollen har du daglig kontakt med kunder, kundtjänst, produktionsplanering och lager, samt tullombud och transportörer. Målsättningen är att upprätthålla en mycket god kommunikation, struktur och planering, vilket resulterar i en väl fungerande process. Du kommer ha många kontaktytor där kraven och förväntningarna är högt ställda. Målsättningen att efterleva en servicenivå för kund som är extraordinär gör att du arbetar för att förstå kunden, dess behov och förväntningar på en detaljerad nivå. Du kommer även att arbeta med logistiklösningar där arbetet omfattar leveranser som kräver LC (letter of credit), bank kontrakt, retur och tillfällig import samt att ta fram transportlösningar till olika projekt. En del i strukturen är att ansvara för distributionsflöden till dedikerade marknader, där du har ansvar för kontroll och kommunikation gällande hela distributionsflödet, från att en order är planerad för leverans, transportbokning, skeppningsdokumentation, uppföljning m.m. Framgång i teamet bygger på nära samarbete med alla intressenter. För att ständigt utvecklas och bli bättre är du givetvis en viktig kugge i utvecklingen av att förtydliga och förbättra våra processer.

Din profil

Vi söker dig som tidigare arbetat som logistik/distributionskoordinator, alternativt som speditör inom freight forwarding. Du har god erfarenhet att arbeta med global distribution och logistik, där kunskaperna är mycket goda inom:

  • Tull (tulltaxa, HS kodning, frihandel, klarering)
  • Leveransvillkor (Incoterms) och handelsvillkor (LC, TT, bank-to-bank)
  • Transport och logistik (sjö, väg, flyg, tåg och 3PL)

Personliga egenskaper som vi värdesätter är din sociala kompetens som förenklar samarbetet med parterna i processerna. Din kunskap av bland annat struktur och tydlighet resulterar i en servicenivå som efterlever både avtal och förväntningar. Du är positiv, strukturerad, noggrann, drivande, prestigelös och trivs i en organisation med varierande tempo och arbetsbelastning. Du talar och skriver engelska flytande, andra språk är meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem (t ex IFS eller SAP). Utökad kompetens inom affärssystem är meriterande.

Vi erbjuder

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där stora möjligheter finns att driva egna idéer och utveckla dem tillsammans med kollegorna. Vi har högt i tak, korta beslutsvägar där du har möjligheten att vara en del av att utforma vårt företag i en global miljö.

Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Emil Axelsson, Group Customer Service & Distribution Director, emil.axelsson@ecolean.se. Välkommen med din ansökan via vårt webformulär nedan. Sista ansökningsdag är 2023-06-09, men skicka gärna in din ansökan direkt då vi behandlar ansökningar löpande. Då vi redan valt våra kanaler för den här rekryteringen undanber vi oss från att bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

ANSÖK HÄR