Senior Automationsingenjör för fyllmaskiner

Ecolean söker Senior Automationsingenjör för ledande roll vid support av fyllmaskiner. Vill du vara med och utveckla den globala aktören Ecoleans maskiner och processer för pouchfyllning av livsmedel? Nu söker vi en Senior Automationsingenjör med placering på huvudkontoret i Helsingborg.

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Med ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna, har Ecolean verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea, Malaysia samt Pakistan, Kazachstan, Mexiko, Oceanien och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med två av produktionsanläggningarna. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Arbetsuppgifter

Ecolean arbetar både med materialkonvertering och fyllningsmaskiner, men denna tjänst är i första hand till fyllmaskinssidan. I tjänsten kommer ditt fokus vara att på vidareutveckla befintlig maskinpark och genom nytänkande vara med och utveckla den för nya material och format. Arbetet innefattar programmering av PLC, motion control, iPC och HMI.

Du kommer vara med som utvecklare av den nya automationsplattformen, där du får möjlighet att arbeta med det senaste av industriell el- och automationsteknik. Detta i samarbete med elkonstruktörer, mekanikkonstruktörer, testingenjörer samt andra automationsingenjörer.

Beroende på din kompetens och intresseområde inom automation finns stora möjligheter till variation och utveckling då du arbetar både med förbättring av befintliga maskiner och nyutveckling.

Här finns exempelvis möjligheten till att utvecklas inom:

  • systemdesign
  • försteprogrammerare/delprojektledare
  • avancerad motion programmering
  • avancerade maskiner
  • servostyrning

Din profil

Vi söker dig som

  • Har en relevant högskole-/ universitetsexamen eller en YH med inriktning mot automation.
  • Har erfarenhet av PLC-programmering (Siemens och/eller Omron).
  • Har erfarenhet av och ett brinnande intresse för maskinstyrning.
  • Generellt har ett brinnande intresse för programmering och problemlösning.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet som Senior Automationsingenjör och har jobbat med Siemens TIA portal och motionprogrammering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av WinCC Unified och Omrons plattform för PLC/HMI-programmering.

Som person är du öppen, kommunikativ och motiveras av tekniska utmaningar. Här får du verkligen möjligheten att utvecklas inom den senaste tekniken. Du trivs i en organisation med ett högt tempo med många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Du kommer få chansen att utvecklas samt sätta din prägel på produkterna.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Rollen innebär att du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där du får stora möjligheter att driva dina idéer. Vi har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och du kommer att få möjlighet att själv vara med och utforma vårt företag och våra produkter i en global miljö.

Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Martin Trygg, Director Automation Systems, tel. 010-459 46 80. Välkommen med din ansökan via vårt webformulär nedan. Sista ansökningsdag är 2023-11-30, men skicka gärna in din ansökan direkt då vi behandlar ansökningar löpande. Då vi redan valt våra kanaler för den här rekryteringen undanber vi oss från att bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här