Senior Automationsingenjör för materialkonvertering

Vill du vara med och utveckla våra maskiner och processer för materialkonvertering?
Nu söker vi en Senior Automationsingenjör med placering på huvudkontoret i Helsingborg.

Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Med ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna, har Ecolean verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea och Malaysia, samt Pakistan, Kazachstan, Mexiko, Oceanien och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med två av produktionsanläggningarna. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Arbetsuppgifter

Ecolean arbetar både med materialkonvertering och fyllningsmaskiner, men denna tjänst är i första hand till materialkonvertering. Som Senior Automationsingenjör här kommer du framför allt att arbeta med optimering av befintlig maskinpark och får vara med i resan att förnya och förädla denna till modernare system. Du kommer också att vara med och ta fram nästa generations maskiner för förpackningsforming inklusive val av ny automationsplattform.

Arbetet utförs i tätt samarbete med elkonstruktörer, mekanikkonstruktörer, testingenjörer samt andra automationsingenjörer.

Fokus för rollen kommer att ligga på programmering av PLC, motion control och HMI/SCADA men även kringliggande system och IT kommer vara en del av din vardag.

Beroende på din kompetens och intresseområde inom automation finns stora möjligheter till variation och utveckling då du arbetar både med förbättring utav befintliga maskiner och nyutveckling.

Här finns exempelvis möjligheten till att utvecklas inom:

 • avancerad motion programmering
 • HMI/SCADA
 • avancerade maskiner
 • servostyrning
 • frekvensstyrning
 • delprojektledning

Din profil

Vi söker dig som

 • Har en relevant högskole-/ universitetsexamen eller en YH med inriktning mot automation.
 • Har erfarenhet av PLC-programmering (Siemens och/eller CoDeSys).
 • Har erfarenhet av och ett brinnande intresse för maskinstyrning.
 • Generellt har ett brinnande intresse för programmering och problemlösning.
 • Gärna kodar en del på sin fritid (ex Java, Python eller VB).

Det är meriterande om du har jobbat med både Siemens S7 Classic och TIA portal. Det är även meriterande om du har erfarenhet av SimIT och erfarenhet av CoDeSys plattform för PLC-programmering.

Som person är du öppen, kommunikativ och motiveras av tekniska utmaningar. Här får du verkligen möjligheten att utvecklas inom den senaste tekniken. Du trivs i en organisation med ett högt tempo med många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Du kommer få chansen att utvecklas samt sätta din prägel på produkterna.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Rollen innebär att du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där du får stora möjligheter att driva dina idéer. Vi har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och du kommer att få möjlighet att själv vara med och utforma vårt företag och våra produkter i en global miljö.

Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Martin Trygg, Director Automation Systems, tel. 010-459 46 80. Välkommen med din ansökan via vårt webformulär nedan. Sista ansökningsdag är 2023-11-30, men skicka gärna in din ansökan direkt då vi behandlar ansökningar löpande. Då vi redan valt våra kanaler för den här rekryteringen undanber vi oss från att bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här