Supplier Quality Engineer

Brinner du för kvalitets och leverantörsutveckling? Har du förmågan och energin att driva detta i en global och föränderlig miljö? Då finns möjligheten här.

Ecolean producerar innovativa lättviktsförpackningar samt fyllutrustning för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Med ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna, har Ecolean verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea, Malaysia och Thailand, samt Pakistan, Kazachstan, Mexiko, Oceanien och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med två av produktionsanläggningarna. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.

Arbetsuppgifter

Som SQE-ingenjör arbetar du med leverantörer och ansvarar för kvalitetssäkringen av inköpta produkter så att de uppfyller överenskomna kvalitetskrav. Du koordinerar aktiviteter gentemot/tillsammans med leverantörer.
Detta innebär bl.a. att utföra leverantörsrevisoner enligt standarder samt vid behov genomföra "First Article Inspections" på plats hos leverantörerna.

Du kommer även ansvara för att driva reklamationshanteringen och reklamationsärenden mot leverantör där du som SQE blir spindeln i nätet när något avviker kvalitetsmässigt. Ansvar över leverantörshandboken kommer också att ingå i denna tjänst.

Du kommer i samarbete med inköp och konstruktion säkerställa att leverantörerna lever upp till avtalade krav och bidra till att kvalitet byggs in redan på konstruktionsstadiet.
Du kommer att fungera som stöd till inköpare i att hitta, utvärdera och godkänna nya leverantörer.
Du kommer även att stötta produktion och kvalitetsavdelningen inåt i organisationen. Målet är att utveckla leverantörer till att bli mer framgångsrika avseende kvalitet, effektivitet och kostnad. Givetvis kommer du också vara en viktig kugge i att utveckla och förbättra interna arbetsprocesser.


Din profil

Vi dig som tidigare har arbetat som SQE med minst 5 års erfarenhet i denna roll. Du bör ha en solid erfarenhet från kvalitetsarbete inom producerande/tillverkande verksamheter. Det är även en fördel om du har praktisk erfarenhet av projektledning, tvärfunktionellt samarbete samt erfarenhet av att kvalitetssäkra processer. Det är meriterande om du har kunskaper inom t ex inköp, produktionsteknik, kvalitetsteknik, ritningsläsning, core tools som APQP/PPAP och mätteknik.
 
Vi söker dig som har en relevant universitets/högskoleutbildning eller motsvarande kunskap/erfarenhet. Att du har en teknisk grundkompetens ser vi som ett krav.
Du behärskar engelska obehindrat, i tal och skrift, framförallt teknisk engelska. Övriga språk är meriterande.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är din förmåga att agera självständigt och affärsmässigt. För att lyckas i rollen behöver du vara en social och lyhörd person med en stark drivkraft och ett analytiskt sinne. Du är positiv, strukturerad, noggrann, drivande och prestigelös och trivs i en föränderlig organisation med ett högt tempo med många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. Du trivs i en roll där du jobbar högt och lågt och med mycket eget ansvar.

Resor är en del av arbetet och 30–50 dagar per år kan förväntas.

Vi erbjuder

Ecolean erbjuder ett varierande arbete i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Rollen innebär att du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där du får stora möjligheter att driva dina idéer. Vi har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och du kommer att få möjlighet att själv vara med och utforma vårt företag i en global miljö.


Ansökan

Frågor om tjänsten besvaras av Alex Svärd, Director Group Procurement, Ecolean Group, tel. 010-459 40 00. Välkommen med din ansökan via vårt webformulär nedan. Sista ansökningsdag är 4 maj 2023, men skicka gärna in din ansökan direkt då vi behandlar ansökningar löpande. Då vi redan valt våra kanaler för den här rekryteringen undanber vi oss från att bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

ANSÖK HÄR